مدیریت بیماری
جراحی استخوان جوش نخورده
در شکستگی استخوان، با درمانهای رایج اکثر آنها بهبود مییابند. در صورت عدم بهبودی به آن جوش نخوردگی میگویند.
در این حالت بین دو سر استخوان در محل شکستگی بافت فیبروز (بافتی شبیه آنکه در هنگام پارگی پوست یا سوختگی شدید پوستی ایجاد میشود و در لفظ عامیانه به آن گوشت اضافه میگویند) تشکیل میشود و دو قطعه شکسته شده استخوان در محل جوش نخوردگی حرکت میکنند. جراحی استخوان جوش نخورده با هدف رفع این مشکل انجام میگیرد.
دلایل انجام روش
استخوان جوش نخورده باعث میشود، دیگر استحکام همیشگی استخوان وجود نداشته باشد و در نتیجه عملکرد فرد دچار اختلال شود (هر چند که بستگی به این دارد که استخوان کدام ناحیه جوش نخورده باشد). همچنین درد ناشی از جوش نخوردن استخوان ضرورت انجام این جراحی را افزایش میدهد. بنابراین میتوان گفت که این جراحی برای بهبود عملکرد اندام فرد، استحکام آن و کاهش درد انجام میگیرد.
آمادگی پیش از روش
پیش از عمل ممکن است نیاز باشد آزمایشات تصویربرداری برای تعیین محل دقیق جوش نخوردگی انجام شود. تیم درمان تمامی اقدامات لازم برای انجام پیش از عمل را به شما یادآوری میکند. اگر در مورد نحوه انجام عمل سوالی دارید یا نگران هستید، با پزشک خود در میان بگذارید.
روش انجام
یک روش معین برای حل این مشکل وجود ندارد اما مجموعه روشهایی مانند پیوند استخوان، تثبیت داخلی و خارجی استخوان برای تحریک جوش خوردن شکستگی میتوانند برای درمان کاربردی باشند.
عوارض احتمالی
بسته به نوع جراحی که برای درمان جوش نخوردگی انجام میگیرد عوارض آن متفاوت است. برای مثال در صورت استفاده از روش ثابت کننده (فیکساتور) خارجی، امکان بروز عفونت در محل فیکساتور وجود دارد. یا اگر روش درمان پیوند استخوان باشد عوارضی از جمله: درد، تورم، پس زدن پیوند، التهاب و … ممکن است بروز پیدا کند. پزشک با توجه به شرایط شما بهترین روش درمان با کمترین عوارض را انتخاب میکند.
اقدامات پس از عمل
پس از عمل نیاز است تا مدتی از انجام فعالیتهایی که منجر به فشارآوردن به محل جراحی میشود خودداری کنید مثلا با اندام عمل شده 4 الی 6 هفته راه نروید. همچنین پس از بهبودی نسبی انجام تمرینات توانبخشی و گذراندن دورههای فیزیوتراپی در بازگشت عملکرد اندام شما کمک کننده است. پزشک دستورالعملهای لازم برای انجام را به شما ارائه خواهد داد.