مدیریت بیماری
لـیفـت بـدن
لیفت بدن، شکل و حالت بافتهایی از پوست و چربی بدن که بیش از حد دچار افتادگی شده است را بهبود میبخشد و میتواند گودیها و بینظمیهای روی پوست را اصلاح کند.
لیفت بدن ممکن است نواحی زیر را شامل شود:

- ناحیه شکمی
- باسن
- نواحی مختلف ران
افزایش سن، آسیب به خاطر نور خورشید، حاملگی، نوسانات قابل توجه وزن و عوامل ژنتیکی ممکن است سبب ضعف بافت شود که میتواند منجر به افتادگی در نواحی شکم، باسن و رانها شود.
دلایل انجام
لیفت بدن فقط به منظور حذف چربی اضافی نیست. لیپوساکشن به تنهایی میتواند چربی اضافی و رسوب کرده را از نواحی مختلف حذف کند. در مواردی که کشش پوست ضعیف است، تکنیکهای لیفت بدن هم به همراه لیپوساکشن توصیه میشود.

عوارض احتمالی
تصمیم برای جراحی پلاستیک به شدت شخصی میباشد. شما باید مزایا و اهداف روش انتخابی خود را درنظر داشته باشید. همچنین خطرات و عوارض جراحی لیفت بدن هم باید در نظر گرفته شوند.
جراح پلاستیک شما جزئیات و خطرات مربوط به این روش را برای شما توضیح خواهد داد.
عوارض احتمالی این روش جراحی عبارتند از:
- خطرات مربوط به بیهوشی
- خونریزی
- عفونت
- روند ضعیف بهبود زخم
- تجمع مایع
- بیحسی یا تغییر در حواس پوست
- شل شدن پوست
- تغییر رنگ پوست و التهابات طولانی مدت
- عدم تقارن در بدن
- احتمال نیاز به جراحیهای ترمیمی بیشتر
- بخیهها ممکن است خود به خود به سطح پوست بیایند، مرئی شوند یا موجب التهاب شوند
- جای زخم (اسکار)
این خطرات و عوارض در همه جای دنیا مکن است اتفاق بیفتد پیش از رضایت به شما اطلاع داده میشود. مهم است که سوالات خود را به طور مستقیم از جراح خود بپرسید.
اقدامات پیش از عمل
در روند آمادگی برای این عمل ممکن است از شما موارد زیر خواسته شود:
- انجام آزمایشات و ارزیابیهای پزشکی
- تجویز داروهای خاص
- ترک کردن سیگار و استعمال دخانیات
- اجتناب از مصرف آسپرین، داروهای ضدالتهاب و مکملهای گیاهی و سایر داروهایی که ممکن است موجب افزایش خونریزی شوند.
لیفت بدن ممکن است در یک مطب جراحی، یک مرکز جراحی سرپایی یا یک بیمارستان انجام شود. اگر قصد انجام این عمل را دارید، با یک نفر هماهنگ کنید که شما را بعد از عمل تا خانه برساند و در صورت نیاز برای مراقبت در کنار شما بماند.
روش انجام
روش لیفت بدن نیاز به ایجاد شکافهای گسترده دارد. طول و الگوی جراحت به میزان و موقعیت پوست اضافی که باید خارج شود بستگی دارد.
مرحله اول – بیهوشی
داروهایی به شما تزریق میشوند تا در طول عمل احساس راحتی کنید. انتخابهای پیش رو شامل مسکنهای تزریقی و یا بیهوشی عمومی هستند. پزشک شما بهترین گزینه را انتخاب خواهد کرد.

مرحله دوم – ایجاد شکاف
یکی از تکنیکهای لیفت بخش پایین بدن استفاده از برشهایی شبیه به بیکینی است تا شکم، کشاله ران، کمر، ران و باسن را در حالت سفتتری قرار دهد و جراح پوست اضافی و چربی و رسوبات را خارج کرده و بافت را تثبیت میکند.
مرحله سوم – پوشاندن شکافها
بخیههای عمیق در بافتهای اصلی به استحکام و حمایت از شکل جدید بافتها کمک میکنند. بخیهها، چسبهای مخصوص پوست، نوارهای مخصوص ممکن است برای بستن جراحات مورد استفاده قرار گیرند.
مرحله چهارم – مشاهده نتایج
نتایج لیفت بدن اکثراً به سرعت قابل مشاهدهاند. روند کامل شدن نتایج ممکن است یک تا دو سال طول بکشد.
اقدامات پس از عمل
در مدت مراقبت بعد از لیفت بدن، برای پوشاندن خطوط عمل ممکن است از لباس مخصوص یا بانداژ استفاده شود. لولههای کوچک و باریکی هم به طور موقت برای خارج کردن خون و مایعات جمع شده در زیر پوست قرار میگیرد.
اگر در خانه مسائلی از قبیل تنگی نفس، درد قفسه سینه یا ضربان نامنظم قلب داشتید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید. در صورت بروز هرگونه عارضهای شما ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و انجام درمانهای اضافی داشته باشید.
نتایج
نتایج عمل لیفت بدن اکثراً به سرعت قابل مشاهدهاند. باوجود این، ممکن است مدت دو سال یا بیشتر طول بکشد تا نتایج نهایی ایجاد شوند.
برخی از جای شکافها (اسکار) ممکن است باقی بمانند اما با بروز نتایج و حفظ وزن مناسب میتوان به کمرنگ شدن این اسکارها کمک کرد.
اگرچه انتظارات از این عمل بالاست اما هیچ تضمینی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است نتایج آنطور که انتظار میرفته خود را نشان ندهند در این صورت ممکن است به انجام جراحیهای اضافی نیاز داشته باشید.
دستورات پزشک خود را برای کامل شدن نتایج دنبال کنید.
پس از عمل به جراحات خود فشار بیش از حد وارد نکنید.
نکاتی که لازم است پس از ترخیص از بیمارستان و بازگشت به منزل رعایت نمائید.

- در مدت مراقبت بعد از لیفت بدن، برای پوشاندن جراحات ممکن است از لباس مخصوص یا بانداژ استفاده شود. لولههای کوچک و باریکی هم به طور موقت برای خارج کردن خون و مایعات جمع شده در زیر پوست قرار میگیرد.
- با مشورت پزشک خود به منظور پیشگیری از لخته شدن خون، به آرامی پیاده روی کنید.
- رژیم غذایی خاصی توصیه نمیشود ولی بهتر است پس از عمل با مایعات آغاز کنید و در صورت پس از آن در صورت تحمل، مصرف رژیم غذایی سالم و متعادل حاوی انواع میوه و سبزیجات را شروع کنید.
- در روزهای پس از عمل مصرف نمک را به حداقل برسانید.
- از مصرف مشروبات الکلی اجتناب کنید.
- تا مدتی از استعمال سیگار و سایر دخانیات اجتناب کنید.
- تا چند روزپس از عمل جراحی، از انجام فعالیتهای شدید مانند بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
- زخم را هر روز از لحاظ بروز علائم عفونت بررسی کرده و طبق نظر پزشک پانسمان نمایید.
- زمان مناسب استحمام را از پزشک بپرسید.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم و دقیق مصرف کنید.
- جلسات ملاقات با پزشک خود را پیگیری نمائید.

مراجعه به پزشک
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- ضربان نامنظم قلب
- سایر موارد نگران کننده و یا اورژانسی