مدیریت بیماری
آزمایش فشارخون
آزمایش فشارخون جهت اندازهگیری فشار موجود در شریانها به کار میرود که ممکن است به عنوان بخشی از معاینهی معمولی پزشکی در هنگام مراجعه به پزشک باشد و یا به عنوان انجام آزمایش غربالگری در افراد با فشارخون بالا مورد استفاده قرار گیرد. بسیاری از مردم، مانند افراد مبتلا به فشارخون بالا، فشارخون خود را در منزل اندازهگیری میکنند بنابراین بهتر میتوانند سلامتی خود را پیگیری کنند.

دلایل انجام
انجام آزمایش فشارخون جزء معمولترین کارها در ملاقاتهای پزشکی محسوب میشود.
اگر جزء افراد در معرض فشارخون بالا، فشارخون پایین، بیماریهای قلبی و یا بیماریهای دیگر هستید، پزشک ممکن است از شما بخواهد ملاقاتهای جداگانهای جهت تکرار آزمایش فشارخون برای بررسی وضعیت سلامتی موجود داشته باشید.
آزمایش فشارخون بهتر است به منظور شناسایی فشارخون بالا، که به عنوان یک عامل خطر در بیماری قلبی و سکته مغزی میباشد، حداقل هر دو سال یکبار انجام شود. پزشک اگر عوامل خطر بیشتری را در ایجاد بیماری قلبی از جمله داشتن اضافه وزن یا داشتن سابقه خانوادگی فشارخون بالا یا بیماریهای قلبی مشاهده کند، ممکن است غربالگری را در سنین پایینتر انجام دهد. اگر پزشک فرد را با فشارخون بالا و یا پایین تشخیص دهد، باید آزمایش فشارخون مکرراً انجام شود.
همچنین انجام آزمایش فشارخون میتواند اطلاعات مهمی را در خصوص سلامت عمومی در اختیار پزشک قرار دهد. پزشک ممکن است توصیه کند که، علاوه بر سنجش فشارخون به طور منظم در مطب پزشک، انجام آزمایش فشارخون در منزل نیز انجام شود.

آمادگی پیش از مداخله
هیچ آمادگی خاصی برای انجام آزمایش فشارخون مورد نیاز نیست. بهتر است در وقت ملاقات پیراهن آستین کوتاه بپوشید تا پرستار یا کارشناس برای انجام آزمایش فشارخون دسترسی آسانی به دست جهت انجام آزمایش داشته باشد. با این حال، اگر دلیل اصلی جهت ملاقات پزشک بررسی و یا نظارت بر فشارخون بالای شماست، باید قبل از انجام آزمایش مثانهتان را خالی کنید و از نوشیدن نوشابههای کافئیندار، سیگار کشیدن به مدت یک ساعت قبل از سنجش فشارخون خودداری کنید.
از آنجا که برخی از داروها از جمله داروهای سرماخوردگی بدون نسخه، داروهای ضد افسردگی، قرصهای ضدبارداری و غیره میتواند در فشارخون تاثیر گذارد، ممکن است ایده خوبی باشد که لیستی از داروها و مکملهایی که استفاده میکنید را در اختیار پزشک قرار دهید. مصرف هر نوع دارویی که تحت نظر پزشک مصرف میکردید و بر روی فشارخون تاثیر میگذارد را بدون اجازه پزشک قطع نکنید.

شرح روش
آزمایش فشارخون زمانی بهتر انجام میشود که شما روی صندلی نشسته باشید، بازو به موازات قلب روی میز قرار داده شود، هر دو پا صاف بر روی زمین و به صندلی تکیه داده باشید.
پرستار یا کارشناس، کاف حجیم شونده را در اطراف قسمت بالای بازو به طوری که پایین کاف درست بالای آرنج است، میپیچد. دستگاه کاف به شمارهگیر، صفحه نمایش دیجیتال و یا یک دستگاه که به نظر میرسد شبیه به یک دماسنج است متصل شده است. این دستگاه فشارسنج نامیده میشود.
در طول انجام آزمایش، شما باید سعی کنید صحبت نکنید یا بازوی خود را حرکت ندهید. پرستار یا کارشناس نبض را در مچ دست احساس کرده و سپس شروع به خواندن فشار میکند و در همین حین زمانی که نبض احساس میشود هوا از کاف خارج شده و بدین ترتیب او میتواند بفهمد چه مقدار هوا به داخل کاف پمپ میشود که با دقت فشارخون را اندازه گیری کند.
در واقع فشار خون ارائه دهنده اطلاعاتی در مورد سلامت عمومی شما میباشد. هنگامی که نبض در عروق یافت میشود گوشی در بالای آرنج قرار میگیرد، پرستار یا کارشناس صدای جریان خون را شنیده و کاف را باد میکند، و این کار را با استفاده از پمپ دستی کوچک انجام میدهد. وی کاف را تا زمانی باد میکند که لحظهای جریان خون در سرخرگ بازوی شما متوقف شود.
سپس سوپاپ پمپ دستی را به آرامی جهت خارج کردن هوا باز میکند و تا زمانی این کار را ادامه خواهد داد که بتواند با استفاده از گوشی طبی به ضبط فشارخون سیستولیک و فشارخون دیاستولیک بپردازد. فشار سیستولیک (بالاترین فشارخون) در زمانی است که عضله قلب منقبض میشود. فشار دیاستولیک (پایینترین رقم فشارخون) فشار اندازهگیری شده بین ضربان قلب میباشد. واحد اندازهگیری فشارخون میلیمتر جیوه میباشد، که مخفف آن،mmHg میباشد.

این امکان وجود دارد که فشارخون با استفاده از یک ماشین به صورت خودکار اندازهگیری نبض را به شکل سیستولیک و یا دیاسیستولیک اندازهگیری کند.
اگر فشارخون شما به صورت دستی و یا با دستگاه اتوماتیک اندازهگیری میشود، در مجموع حدود یک دقیقه طول خواهد کشید.
نتایج قابل انتظار
پرستار یا کارشناس پس از گرفتن فشار خون بلافاصله می تواند نتیجه را بیان کند و پزشک نیز می تواند با توجه به نتایج به دست آمده به این نتیجه برسد که شما دارای فشارخون بالا یا پائین هستید.
اگر آزمایش فشارخون نشان دهنده این واقعیت باشد که دارای فشار خون بالاتر از حد نرمال هستید در این صورت پزشک توصیه خواهد کرد که سبک زندگیتان را به منظور تلاش برای کاهش فشارخون تغییر دهید.
