مدیریت بیماری
درمان دارویی
داروها یک شگفتی محسوب شده و درمان دارویی از شایعترین روشهای درمانی میباشد. وقتی که داروها به درستی استفاده شوند، میتوانند درد را تخفیف دهند و باعث آهسته شدن سیر پیشرفت بیماری و نیز بهبود کیفیت زندگی شوند. اما هر چیزی که قدرت ایجاد بهبودی را داشته باشد، در صورت استفادهی نادرست میتواند باعث ایجاد عوارض شود. برای بسیاری از بیماریها وقتی که داروها به درستی استفاده شوند میتواند بسیار مؤثر باشند.
چگونگی عملکرد داروها
با توجه به تنوع بسیار زیاد داروها و شکلهای متفاوت آن از جمله قرص، کپسول، شربت، شیاف، سوسپانسیون، الگزیر(شربت)، کرم، پماد، خمیر، اسپری، چسب، استنشاقی، قطره و تزریقی، هر یک از آنها پس از استفاده با توجه به نوع داروی استفاده شده در یک قسمت از بدن جذب و سپس دفع میگردند.
به طور کلی، در شایعترین حالت، داروها به شکل قرص هستند و از طریق پوشش دستگاه گوارش جذب شده و وارد جریان خون میشوند. بعد از ورود دارو به داخل جریان خون، معمولاً دارو وارد کبد میشود. کبد مرکز انجام فرآیندهای شیمیایی در بدن است. بعضی از داروها، تحت تأثیر عملکرد کبد، قرار نمیگیرند ولی اکثر داروها این ویژگی را دارا هستند. کبد دارو را به فرم شیمیایی فعال، در سراسر بدن پخش میکند. در نتیجه دارو به جایی از بدن که به وجود آن نیاز دارد میرسد. معمولاً در بدن کلیهها داروها را غیر فعال و از بدن دفع میکنند.