آزمایش آنتی بادی کرونا

این آزمایش (که به آزمایش سرولوژی نیز معروف است)، روشی است که حضور آنتی بادی‌ها، پروتئین‌هایی که در پاسخ به عفونت‌ها ساخته می‌شوند در خون را بررسی می‌کند. بدن هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید ۱۹ این مواد را تولید می‌کند.

این آزمایش وجود خود ویروس را بررسی نمی‌کند، بلکه به دنبال این است که آیا سیستم ایمنی بدن به عفونت پاسخ داده است یا خیر؟ درواقع می‌توان گفت که آزمایش آنتی بادی برای کسانی مناسب است که می خواهند بدانند قبلا به کرونا مبتلا بوده اند یا خیر و حتی ممکن است هنوز هم ناقل کرونا باشند.

بر اساس تحقیقات دانشمندان، آنتی بادی 1 تا 3 هفته بعد از عفونت تولید می‌شود. بنابراین مثبت شدن نتیجه‌ی آزمایش ابتلای فرد به عفونت در گذشته را نشان می‌دهد و به معنای ابتلای کنونی به ویروس نمی‌باشد.

در حال حاضر اطلاعات کافی برای تایید این موضوع که در صورت وجود آنتی بادی علیه ویروس، فرد به طور قطع ایمن و در برابر عفونت مجدد محافظت شده است، وجود ندارد. بنابراین بدون در نظر گرفتن مثبت یا منفی شدن نتیجه‌ی آزمایش آنتی بادی کرونا، بهتر است دستورالعمل‌های محافظت از خود در برابر ویروس کرونا را رعایت کنید.

نتایج آزمایش

روش‌های آزمایش آنتی بادی استفاده‌های مهمی در بالین و بهداشت عمومی در جهت نظارت و پاسخگویی به همه گیری کووید-19 خواهند داشت. در حال حاضر، هیچ مزیت شناخته شده‌ای در آزمایش‌ آنتی بادی‌های IgM، IgG  یا آنتی بادی کل نسبت به یکدیگر وجود ندارد.

با وجود این که آزمایش های آنتی بادی در این برهه از زمان نباید برای تعیین ایمن بودن افراد به کار روند، این آزمایش‌ها می‌توانند در تعیین نسبتی از جمعیت که قبلا به عفونت کوید – 19 مبتلا شده به کار روند و اطلاعاتی در مورد جمعیتی که ممکن است ایمن شده و به طور بالقوه محافظت شده باشند، فراهم کنند.

در این روش مقداری خون از شما گرفته شده و وجود دو ماده شیمیایی زیر بررسی می‌شود که این دو ماده عبارتند از:

آنتی بادی‌های IgG، که دیرتر و پس از بهبودی در بدن ظاهر می‌شوند.

آنتی‌ بادی ‌های IgM ، که در اوایل عفونت ایجاد می‌شوند.

در صورتی که نتیجه‌ی آزمایش مثبت باشد:

  • افرادی که آزمایش آنتی بادی آن‌ها مثبت می‌شود ولی علائم کووید-19 را ندارند یا در تماس با فرد مبتلا به این ویروس نبوده‌اند، احتمالا در حال حاضر دچار عفونت نیستند. این افراد می‌توانند به فعالیت عادی از جمله مشاغل خود ادامه دهند ولی در هرصورت باید اقداماتی در جهت حفاظت از خود و دیگران انجام دهند.
  • افرادی که آزمایش آنتی بادی آن‌ها مثبت شده و در حال حاضر یا اخیرا مریض بوده و یا در تماس با فرد مبتلا به کووید-19 قرار داشته اند، باید توصیه‌هایی را مبنی بر مراقبت از خود و حفاظت از دیگران و زمانی که دوباره می‌توانند با سایر افراد ارتباط داشته باشند، رعایت کنند (در خانه بمانند).
  • این آزمایش‌ها 100 درصد دقیق نیست و برخی نتایج مثبت کاذب یا منفی کاذب ممکن است اتفاق بیفتند.

در صورتی که نتیجه‌ی آزمایش منفی باشد:

  • نتیجه‌ی آزمایش منفی نشان دهنده‌ی این است که شما تا کنون به ویروس کوید -19 مبتلا نشده‌اید و یا به تازگی مبتلا شده‌اید و هنوز بدن در برابر این ویروس آنتی بادی تولید نکرده است زیرا به طور کلی بین یک تا 3 هفته طول می‌کشد تا بدن در برابر عفونت، اقدام به تولید آنتی بادی بکند. این بدین معنی است که شما هم اکنون ناقل ویروس می‌باشید.

در صورتی که پس از آزمایش آنتی بادی، دچار علائم کرونا شدید، ممکن است نیاز باشد تا تحت آزمایش‌های دیگری قرار بگیرید مانند آزمایش نمونه برداری از بینی و مجاری تنفسی.

فهرست