اگر علائم بیماری کووید19 در شما بروز پیدا کرد یا در معرض ویروس قرار گرفتید، با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر با کسی که به بیماری مبتلا شده است تماس نزدیک داشتهاید نیز به پزشک خود اطلاع دهید.
پزشک بر اساس علائم شما (در صورت وجود) و اینکه آیا از نزدیک با کسی که به بیماری مبتلاست تماس نزدیک داشتهاید یا خیر، تشخیص میدهد که چه آزمایشات و اقداماتی برای شما لازم است. اگر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قرار دارید یا قصد انجام یک جراحی یا اقدام درمانی دیگر را دارید، ممکن است پزشک انجام آزمایش را در پیشنهاد کند.
برای انجام آزمایش کووید19، مسئول انجام آزمایش از یک سواب بلند برای گرفتن نمونه از بینی یا گلو استفاده میکند. سپس نمونهها برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال میشوند. اگر سرفه خلطدار میکنید، ممکن است نمونه خلط هم برای آزمایش ارسال شود. آزمایشات خانگی به منظور تشخیص بیماری کرونا فقط با تجویز پزشک انجام شوند.
در حال حاضر داروهایی در جهت درمان و مدیریت عوارض کووید ۱۹ تجویز می شوند که بعضی به صورت سرپایی و بعضی به صورت بستری مورد استفاده قرار میگیرند.
با این حال محققان در حال بررسی انواع روش های درمانی هستند و واکسنهایی نیز جهت پیشگیری از ابتلا در کشورهای مختلف تولید و عرضه شدهاند.
اگر علائم خفیفی دارید، ممکن است پزشک توصیه کند که مراحل درمان و بهبودی را در خانه بگذرانید. پزشک ممکن است دستورالعملهای ویژهای برای کنترل علائم و جلوگیری از شیوع بیماری به سایر اعضای خانواده را به شما بدهد. به احتمال زیاد از شما خواسته میشود تا آنجا که ممکن است خود را قرنطینه کنید و زمانی که در کنار اعضای خانواده و حیوانات خانگی قرار میگیرید ماسک بزنید. همچنین از اتاق خواب و حمام جداگانه استفاده کنید.
پزشک احتمالاً به شما توصیه میکند برای مدتی در قرنطینه باشید، مگر اینکه نیاز به مراقبتهای پزشکی داشته باشید. پزشک احتمالاً به طور مکرر وضعیت شما را پیگیری میکند. دستورالعملهای پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی را در مورد زمان پایان قرنطینه در خانه دنبال کنید.
اگر بیماری شما شدید باشد، ممکن است لازم باشد در بیمارستان تحت معالجه و استفاده از دستگاه کمک تنفس قرار بگیرید.