شرح روش
پلاسما درمانی روشی است که در آن از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از یک بیماری، برای کمک به بهبود سایر بیماران استفاده میشود.
در دوران همه گیری بیماری کوید -19 از این روش به منظور تسریع در بهبود بیماران مبتلا به این عفونت استفاده می شود.
خون افراد بهبود یافته از کرونا، حاوی آنتی بادیهایی است که با ویروس کوید – 19 مقابله کردهاند. قسمت مایع خون (پلاسما) و آنتی بادیها، پس از اهدا از خون جدا شده و به افراد مبتلا به بیماری کرونا به منظور کمک به توانایی آنها در مقابله با ویروس تزریق میشود.
محققان در حال تلاش برای استفاده از داروها و درمان های مؤثر به منظور مقابله با کوید 19 هستند. تحقیقات انجام گرفته، نشان میدهد که استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا، میتواند به تسریع بهبودی بیماران مبتلا به نوع شدید کرونا کمک کند. که به این روش پلاسما درمانی گفته میشود.
این روش بیشتر به منظور درمان افراد مبتلا به ویروس کوید – 19 که در بیمارستان بستری شده اند مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض احتمالی
انجام این روش به طور کلی بسیار ایمن است. تا کنون شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق انجام روش پلاسما درمانی گزارش نشده است. با این وجود ممکن است بعضی خطرات جانبی وجود داشته باشد که عبارتند از:
- واکنش های آلرژیک
- بروز مشکلات تنفسی
- انتقال عفونت هایی مانند (اچ آی وی)، هپاتیت بی و سی
پیش از انتقال خون، فرد از لحاظ ابتلا به عفونت بررسی خواهد شد.
روش انجام
پس از آمادگی برای انجام پلاسما درمانی، سوزنی وارد رگ دست میشود. با رسیدن پلاسما، کیسه پلاسمای استریل به لوله متصل و از طریق سوزن به رگ وصل میشود و پلاسما از کیسه خارج و به داخل لوله میریزد. انجام این روش به طور کلی بین یک تا دو ساعت طول خواهد کشید.
پس از انتقال پلاسما به فرد بیمار، علائم و پاسخ وی به درمان تحت نظارت قرار میگیرد.
نتایج
پلاسما درمانی تا کنون به عنوان یک روش قطعی درمانی کوید – 19 اثبات نشده است. ممکن است انجام این روش درمانی، فوایدی در بهبودی داشته باشد. با وجود این، نیاز به تحقیقات و بررسیهای بیشتری میباشد.